Подоляк прокоментував показаний путіним проєкт «мирного договору»

Читать на русском

Михайло Подоляк назвав фіктивним проєкт мирного договору між Україною та росією, який демонстрував путін.
Reuters

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк назвав фіктивним проєкт «мирного договору» між росією та Україною, який днями демонстрував володимир путін.

Подоляк сказав про це в ефірі Radio NV.

Удавані миротворці: у чому суть ініціатив щодо припинення війни в Україні, запропонованих за кордономУ чому полягає суть мирних планів, які для припинення війни в Україні пропонували Китай, Індонезія, Ватикан та інші держави.

«Це не є ніяким договором, там немає ніяких підписів. Взагалі це не має відношення до тих процесів, які відбувалися на першому, другому, третьому і четвертому, вже стамбульському, раунді переговорів. Безумовно, це фіктивний документ, немає ніякої парафійованої процедури, тому що це робиться через МЗС і так далі. Дивні речі наступні, на мій погляд. Офіційно заявлю, що, безумовно, жодних цифр, жодних домовленостей з рф не було», – сказав Подоляк.

Він нагадав, що на початку переговорів Україна наполягала на припиненні вогню та відводі російських військ на позиції 24 лютого 2022 року. При цьому ні до яких юридичних позицій Україна та росія не домовилися.

На думку Подоляка, такими вкидами росія хоче «дотиснути» Україну та змусити сісти за стіл переговорів.

17 червня володимир путін на переговорах з африканськими лідерами показав «проєкт мирного договору» з Україною нібито складений на переговорах у Стамбулі у 2022 році. Путін заявив, що у документ прописано, зокрема, вимоги до чисельності Збройних сил України та військової техніки.

Нагадаємо, у вихідні делегація лідерів країн Африки зустрічалася з путіним. У ході публічної частини переговорів вони закликали путіна зупинити бойові дії.

Раніше президент ПАР Сиріл Рамафоса розкрив деталі «африканської мирної ініціативи» щодо врегулювання війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: