Путін визнав, що цілі його вторгнення в Україну постійно змінюються

Читать на русском
Путін заявив, що цілі його війни проти України змінюються відповідно до поточної ситуації, але фундаментально не змінюється нічого.
moscowtimes.ru

Російський диктатор володимир путін визнав, що цілі його вторгнення в Україну «змінюються відповідно до поточної ситуації».

Його цитують російські ЗМІ.

Залишилося тільки застрелитися в бункері: як путін йде слідами ГітлераРосійський президент наполегливо йде слідами лідера нацистської Німеччини. Фінал, сподіваємося, буде таким самим. На інфографіці – що спільного у путіна та Гітлера.

На запитання воєнкорів, чи скориговано цілі нападу на Україну, путін відповів: «Ні. Вони змінюються відповідно до поточної ситуації, але загалом, звичайно, нічого ми міняти не будемо, і вони для нас мають фундаментальний характер. За великим рахунком, жодних принципових змін з погляду тих цілей, які ми перед собою ставили на початку операції, сьогодні не відбулося».

Він також заявив, що «росія поступово та методично займається демілітаризацією України»: «ОПК скоро взагалі перестане існувати український».

Зазначимо, що 24 лютого 2022 року, коли путін оголосив про початок вторгнення, метою своєї «спецоперації» він називав «демілітаризацію» та «денацифікацію» України, а також «захист мирного населення Донбасу».

У червні він заявив, що потрібно «звільнити» Донбас і створити умови, що гарантують «безпеку самої росії». У вересні метою війни вже було заявлено «ліквідацію антиросійського анклаву на території України».

А на початку року путін пояснював війну тим, що потрібно «захистити людей і саму росію від загроз, які намагаються створити на прилеглих історичних російських територіях».

До речі, нещодавно у російській держдумі визнали провал усіх цілей путіна у війні з Україною.

Нагадаємо, загалом, як пишуть ЗМІ, російську еліту «охопила зневіра» щодо перспектив перемоги путіна у війні. Навіть найзатятіші оптимісти бачать у замороженому конфлікті найкращий доступний варіант для Кремля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: