Зеленський зідзвонився з прем'єрам Данії та Нідерландів: обговорили візит лідерів країн Африки

Читать на русском
Зеленський, серед іншого, обговорив із союзниками необхідні зусилля щодо залучення країн Глобального Півдня до реалізації української Формули миру.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський у понеділок, 19 червня, провів телефонні розмови з прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен та головою уряду Нідерландів Марком Рютте.

Про це глава держави написав у своєму Telegram-каналі.

Політики, серед іншого, обговорили актуальну ситуацію на полі бою та результати візиту лідерів африканських країн до Києва.

Зеленський зазначив, що під час переговорів з Рютте та Фредеріксен порушувалася тема посилення підтримки України країнами Глобального Півдня.

«Зокрема шляхом залучення цих країн до реалізації нашої Формули миру з 10 кроків», – уточнив президент.

Нагадаємо, до складу мирної делегації з Африки увійшли президенти Союзу Коморських островів, ПАР, Сенегалу та Замбії, а також прем'єр-міністр Єгипту та спецпредставники президентів Республіки Конго та Уганди. 16 червня вони відвідали Київ, де зустрілися із Володимиром Зеленським.

Наступного дня лідери країн Африки приїхали до Санкт-Петербурга. У ході публічної частини переговорів вони закликали путіна зупинити бойові дії, той у відповідь перервав їхній виступ.

Раніше президент ПАР назвав 10 ключових пунктів «африканської мирної ініціативи».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: