Окупанти втрачають боєздатність на Херсонському напрямку через спалах холери – АТЕШ

Читать на русском
За даними партизанів, цілі підрозділи, розташовані вздовж Північно-Кримського каналу, втрачають боєздатність і вивозяться в тил для лікування.
Фото: t.me/khersonskaODA

Підрив Каховської ГЕС сильно підкосив можливості армії країни-окупанта. У районах підтоплення військові РФ страждають від інфекційних захворювань, у багатьох підозра на холеру.

Про це повідомила пресслужба партизанського руху АТЕШ.

Після катастрофи на ГЕС вода у Дніпрі за деякими показниками забруднена у 28 тисяч разів більше за норму – ЛяшкоВода в Дніпрі забруднена у всій акваторії нижче за Каховську дамбу, заявив Ляшко. Заборонено купання, лов риби, не можна пити цю воду, поїти худобу.

За їхніми даними, цілі підрозділи з Херсонського напрямку, розташовані вздовж Північно-Кримського каналу, втрачають боєздатність та вивозяться до тилу для лікування. При цьому кілька російських військових померли від хвороби.

«Пов'язано це, швидше за все, з використанням води з відкритих джерел, адже з підвезенням бутильованої або просто очищеної води у окупантів бувають труднощі», - зазначили в русі АТЕШ.

Там також закликали жителів півдня України бути особливо уважними та вживати лише чисту воду.

Нагадаємо, станом на суботу, 17 червня, на Херсонщині внаслідок підриву Каховської ГЕС залишаються підтопленими 28 населених пунктів, з них 17 на тимчасово захопленій території.

Також писали, що Кабінет міністрів розробив механізм компенсацій за пошкоджені та зруйновані будинки внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: