Рф використала наслідки підриву Каховської ГЕС для посилення окупаційного режиму – Маляр

Читать на русском
Росіяни скористалися наслідками підриву Каховської ГЕС для посилення тиску на жителів тимчасово захопленої території Херсонської області.
Укрінформ

Росіяни скористалися наслідками підриву Каховської ГЕС для посилення тиску на жителів тимчасово захопленої території Херсонської області.

Про це у Telegram повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

З початком масової евакуації населення із затопленої місцевості командування російських військ запровадило додаткові жорсткі фільтраційні заходи. Таким чином загарбники виявляли громадян з проукраїнськими настроями.

Також відомо, що на блокпостах російські військовослужбовці за дозвіл виїхати людям у безпечні місця змушували їх платити значні суми грошей та віддавати виявлені під час обшуків цінні речі й коштовності. При цьому вони відбирали і відразу ж знищували українські паспорти, свідоцтва про народження та інші документи, отримані в Україні.

«Водночас представники російських окупаційних адміністрацій під час знімання пропагандистських відеороликів так званими журналістами цинічно заявляли про нібито здійснення успішної організованої евакуації цивільного населення, хоча жодних практичних заходів для цього вжито не було», – додає Маляр.

Нагадаємо, в ніч з 5 на 6 червня окупанти підірвали дамбу Каховської ГЕС, їхні дії спровокували техногенну та екологічну катастрофу, а також призвели до затоплення населених пунктів нижче по течії Дніпра.

Напередодні, 13 червня, з'явилась інформація, що через підрив росіянами Каховської ГЕС у воду потрапили мастильні матеріали та отрутохімікати, що призвело до випадків виявлення холери та кишкової палички.

Втім сьогодні, 14 червня, МОЗ спростувало цю інформацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: