Суд відправив під арешт президента УАФ Павелка: що відомо

Читать на русском
Павелко проходить у справі про фінансові махінації у рамках діяльності УАФ. Кримінальне провадження щодо нього відкрили за будівництво заводу з виробництва штучної трави.

Сьогодні, 16 червня, у Львові відбувся суд щодо справи розкрадання коштів на будівництві заводу з виготовлення штучної трави для футбольних полів. Очільник Української асоціації футболу Андрій Павелко був заарештований.

Про це повідомляє портал FootballHub.

Слідчий суддя Шевченківського районного суду міста Львова Білинська задовольнила клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу президенту УАФ Павелку.

Як зазначається, запобіжний захід для очільника асоціації змінили на тримання під вартою терміном на 60 діб.

Варто зазначити, що 47-річний Павелко є президентом Української асоціації футболу із 6 березня 2015 року.

Нагадаємо, що Печерський суд узяв під варту колишнього народного депутата, президента Української асоціації футболу Андрія Павелка, якого підозрюють у розкраданні та легалізації коштів, виділених на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям.

Раніше НАБУ порушило провадження щодо ймовірних зловживань на будівництві футбольних полів зі штучним покриттям. Попередня кваліфікація провадження – ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, вчинений групою осіб). За даними журналіста «Слово і Діло», у цій справі фігурує також колишній народний депутат, президент Української асоціації футболу Андрій Павелко, посадовці законодавчої, виконавчої гілок влади та Федерації футболу України. Водночас у грудні 2021 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура віддала цю справу розслідувати слідчим Національної поліції.

Також відомо, що через корупційний скандал з очільником асоціації Марокко замінить Україну в спільній заявці на проведення ЧС-2030.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: