САП передала до поліції справу про «футбольні поля Павелка»

Читать на русском

Антикорупційна прокуратура ухвалила рішення про зміну органу досудового розслідування, хто займатиметься справою штучних футбольних полів.

Кримінальне провадження за фактом розкрадання коштів, виділених на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям виробництва заводу «ФФУ Продакшн», забрали в Національного антикорупційного бюро і передали до Національної поліції України.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит журналіста «Слово і діло».

«Детективи НАБУ здійснювали досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частино 2 статті 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Станом на дату надходження звернення вказане кримінальне провадження передано за підслідністю до Національної поліції України», – повідомили у відомстві.

Водночас у НАБУ не повідомили, хто саме передав справу про футбольні поля до Нацполіції. За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, це кримінальне провадження передав поліцейським прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Передачу ініціювали самі детективи НАБУ, оскільки у справі нібито відсутні підслідні їм суб'єкти.

Нагадаємо, НАБУ порушило провадження щодо ймовірних зловживань на будівництві футбольних полів зі штучним покриттям. Попередня кваліфікація провадження – ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, вчинений групою осіб). За даними журналіста «Слова і Діла», у цій справі фігурує також колишній народний депутат, президент Української асоціації футболу Андрій Павелко, посадовці законодавчої, виконавчої гілок влади та Федерації футболу України.

Раніше журналісти програми «Схеми» встановили, що ФФУ вивела через офшор в ОАЕ 1 мільйон доларів. У цій же справі проводилися обшуки у приміщеннях ФФУ.

Водночас журналісти Bihus.info повідомляли, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства прописало у вимоги для закупівлі штучної трави норми, під які в Україні підходить тільки ТОВ «ФФУ Продакшн». Вказаний завод із виготовлення штучних полів був побудований за 8 мільйонів євро від УЄФА Федерацією футболу України.

Також наприкінці минулого року повідомлялося, що менш ніж за місяць «ФФУ Продакшн» виграло велику частину з 300 тендерів із закупівлі штучних футбольних полів, які проводилися без відкритих аукціонів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: