Венедіктова пообіцяла розібратися у справі «футбольних полів від Павелка»

Читать на русском
Генпрокурор Ірина Венедіктова хоче взяти під контроль розслідування справи про футбольні поля від Андрія Павелка та можливе розкраданнях коштів.
фото Назарій Мазилюк

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова хоче взяти під контроль справу про можливе зловживання владою при установці футбольних полів зі штучним покриттям виробництва заводу «ФФУ Продакшн», а також розкрадання бюджетних коштів.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 15 грудня.

«Футбольні поля від Павелка»: САП продовжила розслідуванняСАП продовжила розслідування кримінального провадження стосовно голови Української асоціації футболу Андрія Павелка, якого підозрюють у зловживанні владою і розкраданні коштів.

«Наступне кримінальне провадження, в якому я хочу розібратися і взяти під контроль хід слідчих дій - справа про можливі злочини представників законодавчої та виконавчої влади разом з посадовими особами Федерації футболу України», - написала Венедіктова.

За її словами, незрозуміло, чому розслідування цієї справи зараз призупинилося.

«Ми провели спільну нараду з детективами НАБУ і колегами з САП з метою визначення перспектив і в цій справі. Скажу відверто, у мене виникло відчуття, що в футбол грали не спортсмени, а правоохоронці. Між собою. Тому, з сьогоднішнього дня я в групі прокурорів», - додала генпрокурор.

Венедіктова пообіцяла, що як тільки отримає матеріали справи, зможе визначити подальший план слідчих дій.

Нагадаємо, НАБУ ще з 2018 року розслідує можливе зловживання владою при установці футбольних полів зі штучним покриттям виробництва заводу «ФФУ Продакшн», а також розкрадання бюджетних коштів.

У червні 2018 року НАБУ встановило, що завод «ФФУ Продакшн» ввозив до України обладнання американської компанії ECO Green Equipment і німецької фірми Polytan GmbH через арабського посередника S.D.T.FZE.

При цьому глава Української асоціації футболу Андрій Павелко особисто відвідував ОАЕ, де зареєстрована фірма-посередник, для зустрічі з її номінальним директором.

Як з'ясували ЗМІ, за такою схемою ФФУ вивела через офшор до ОАЕ 1 мільйон доларів.

У лютому 2020 року САП продовжила на півтора року розслідування справи про «футбольні поля від Павелко».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: