Печерський суд заарештував президента УАФ Павелка, за нього внесли заставу

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив клопотання слідчого Нацполіції про арешт колишнього члена парламенту, а нині президента футбольної асоціації.

Суд узяв під варту колишнього народного депутата, президента Української асоціації футболу Андрія Павелка, якого підозрюють у розкраданні та легалізації коштів, виділених на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям.

Про це повідомляє видання Tribuna.

Як стверджують журналісти, 29 листопада Печерський районний суд Києва заарештував Павелка та визначим йому альтернативу у вигляді майже 10 млн грн застави. У разі внесення коштів на нього покладуть низку процесуальних обов'язків. Також, за даними видання, на судове засідання прийшли легенди українського футболу: Олег Блохін, Олексій Михайличенко, Ігор Бєланов та Анатолій Дем'яненко. Також був і актор «95 кварталу» Олександр Пікалов та віце-президент УАФ Алан Плієв.

Також вчора, 28 листопада, Печерський суд узяв під варту й генерального секретаря УАФ Юрія Записоцького з таким самим розміром застави.

Водночас, за інформацією журналіста Костянтина Андріюка, за Павелка та Запісоцького вже внесли заставу. Гроші нібито надала ТОВ «УАФ Маркетинг», власником і засновником якого є УАФ. Тож найближчим часом його звільнять зі слідчого ізолятора під обов'язки.

Нагадаємо, НАБУ порушило провадження щодо ймовірних зловживань на будівництві футбольних полів зі штучним покриттям. Попередня кваліфікація провадження – ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, вчинений групою осіб). За даними журналіста «Слова і Діла», у цій справі фігурує також колишній народний депутат, президент Української асоціації футболу Андрій Павелко, посадовці законодавчої, виконавчої гілок влади та Федерації футболу України. Водночас у грудні 2021 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура віддала цю справу розслідувати слідчим Національної поліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: