Марокко замінить Україну в спільній заявці на проведення ЧС-2030

Читать на русском
Марокко замінить Україну, яка мала приєднатися до заявки Іспанії та Португалії до того, як її футбольна федерація була втягнута в корупційний скандал. Йдеться про справу глави УАФ Андрія Павелка.
skysports.com

Марокко подає спільну заявку на проведення Чемпіонату світу з футболу 2030 року разом з Іспанією та Португалією, тим самим замінивши Україну.

Про це повідомляють Arryadia TV, а також Morocco World News.

Зазначається, що король Мохаммед VI у своєму посланні офіційно оголосив, що Марокко подає спільну заявку на проведення ЧС-2030 разом з Іспанією та Португалією.

Згідно з його словами, така заявка є безпрецедентною та обʼєднає Європу та Африку. Це вже шоста спроба Марокко провести Чемпіонат світу.

Печерський суд заарештував президента УАФ Павелка, за нього внесли заставуСтоличний райсуд задовольнив клопотання слідчого Нацполіції про арешт колишнього члена парламенту, а нині президента футбольної асоціації.

Міністр спорту Марокко Шакіб Бенмусса на спільній зустрічі з членами Африканської федерації футболу також заявив про намір прийняти мундіаль у 2030 році.

У марокканському ЗМІ повідомляють, що Марокко замінить Україну, яка мала приєднатися до заявки Іспанії та Португалії до того, як її футбольна федерація була втягнута в корупційний скандал. Йдеться про справу глави УАФ Андрія Павелка.

В Україні рішення щодо заявки на проведення ЧС-2030 поки не коментували.

Як ми повідомляли, Україну можуть виключити із спільної з Іспанією та Португалією заявки на проведення Чемпіонату світу з футболу 2030 року.

Нагадаємо, що Печерський суд узяв під варту колишнього народного депутата, президента Української асоціації футболу Андрія Павелка, якого підозрюють у розкраданні та легалізації коштів, виділених на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям.

Раніше НАБУ порушило провадження щодо ймовірних зловживань на будівництві футбольних полів зі штучним покриттям. Попередня кваліфікація провадження – ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, вчинений групою осіб). За даними журналіста «Слово і Діло», у цій справі фігурує також колишній народний депутат, президент Української асоціації футболу Андрій Павелко, посадовці законодавчої, виконавчої гілок влади та Федерації футболу України. Водночас у грудні 2021 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура віддала цю справу розслідувати слідчим Національної поліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: