Росіяни підірвали дамбу у Запорізькій області, є підтоплення

Читать на русском
Після теракту на Каховській ГЕС росіяни не зупинились. Російські військові підірвали ще одну дамбу, але цього разу в Запорізькій області.
Фото з відкритих джерел

Росіяни підірвали дамбу в районі селища Новодарівка в Запорізькій області. Це призвело до затоплення вздовж берегів річки Мокрі Яли.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

«Ворог нервується і використовує будь-які засоби, аби не допустити прориву своєї оборони саме тут, на Таврійському напрямку. І після підриву Каховської ГЕС йде подальший підрив дамб менших водосховищ. Ми маємо інформацію, що біля населеного пункту Новодарівка ворог підірвав дамбу, і це призвело до затоплення обох берегів річки Мокрі Яли», – сказав Шершень.

Він зазначив, що на ведення наступальних дій Сил оборони Таврійського напрямку це не впливає.

Нагадаємо, українські захисники звільнили село Благодатне, що знаходиться на межі Донецької та Запорізької областей. У ході операції в полон взято шість російських військових.

Зазначимо, за останній місяць росіяни підривають уже третю греблю на території України. Так, нагадаємо, 26 травня на Донеччині окупанти пошкодили дамбу Карлівського водосховища. Через підтоплення евакуювали людей.

6 червня росіяни підірвали Каховську ГЕС. Десятки населених пунктів у Херсонській та Миколаївській області опинилися під водою.

Також стала відома орієнтовна сума збитків після підриву Каховської ГЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: