Зеленський зустрівся з главою МАГАТЕ: обговорили кроки щодо мінімізації ризиків на Запорізькій АЕС

Читать на русском
Зеленський також підтримав пропозицію Гроссі відправити в Україну групу експертів МАГАТЕ для оцінки наслідків підриву Каховської ГЕС.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 13 червня, провів зустріч із генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі.

Про це повідомили у пресслужбі глави держави.

Каховська ГЕС та Запорізька АЕС: небезпечні ознаки підготовки росії до терактуЯкими були ознаки підготовки теракту на Каховській гідроелектростанції і чи є аналогічна загроза Запорізькій АЕС.

Сторони обговорили процес ліквідації наслідків підриву росією Каховської ГЕС та безпеку Запорізької АЕС.

«Зеленський позитивно відзначив присутність інспекторів агентства на незаконно окупованій росією ЗАЕС і привітав намір Рафаеля Гроссі особисто відвідати станцію для того, щоб оцінити ситуацію на місці», - зазначили в Офісі президента.

Крім того, президент обговорив із головою МАГАТЕ «конкретні кроки», які необхідно зробити для мінімізації ризиків та недопущення інцидентів на ЗАЕС.

Зеленський також підтримав пропозицію Гроссі відправити в Україну групу експертів МАГАТЕ для оцінки наслідків підриву Каховської ГЕС та підготовки пропозицій щодо напрямів допомоги для їх подолання.

Нагадаємо, нещодавно Агентство оголосило про запуск програми допомоги Україні у зв'язку із катастрофою на Каховській ГЕС.

Варто зазначити, що ще 8 червня рівень води в Каховському водосховищі впав нижче за «мертву точку». Це означає, що тепер водозабір у населені пункти та на Запорізьку АЕС просто неможливий.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: