Російські хакери здійснили масовану кібератаку на урядові установи США

Читать на русском
Урядові агентства США постраждали від глобальної кібератаки. Відповідальність на себе взяла пов’язана з росією група хакерів.
Фото: Pexels

Міністерство енергетики США, а також кілька інших організацій постраждали від масованої російської хакерської атаки.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на представників адміністрації США.

Зазначається, що атака була проведена з використанням вразливості програмного забезпечення, що відповідає за передачу файлів.

«Були уражені дані у двох установах Міністерства енергетики, коли хакери отримали доступ через вразливість програми MOVEit Transfer», – говориться у повідомленні.

В Агентстві США з кібербезпеки та безпеки інфраструктури (CISA) заявили, що працюють «у терміновому порядку, щоб зрозуміти наслідки та забезпечити своєчасне відновлення». Одне з джерел у Мін'юсті повідомило, що йдеться про установи, які займаються утилізацією ядерних відходів оборонного призначення в штаті Нью-Мексико.

Крім того, від атаки постраждали британський енергетичний гігант Shell, Університет Джона Гопкінса, Університет штату Джорджія та Система охорони здоров’я Джона Гопкінса.

Відповідальність за кібератаку взяла на себе група хакерів-здирників Cl0p, пов’язана з росією. У своїй заяві вони зазначили, що не використовуватимуть жодних даних, отриманих від державних установ, і що нібито видалили їх.

Нагадаємо, невідомий хакер зламав криптогаманці ФСБ-шників і передав кошти на ЗСУ.

Також повідомлялося, що російські хакери могли атакувати державні сайти Фінляндії після вступу країни до НАТО.

Раніше СБУ викрила агентів росії, які здійснювали хакерські атаки на уряд України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: