За добу на чотирьох напрямках сталося більше 30 бойових зіткнень – Генштаб

Читать на русском
Окупанти намагалися безуспішно наступати в районах Стельмахівки, Виїмки, Веселого та Роздолівки, Оріхово-Василівки, Мар'їнки, Красногорівки, Новомихайлівки, Водяного.
Фото: ООС

Минулої доби на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках сталося понад 30 бойових зіткнень.

Про ситуацію на фронті розповіли у Генштабі ЗСУ.

Україна задіяла для контрнаступу лише 3 із 12 бригад, головне ще попереду – ReutersУкраїна наразі задіяла лише 3 із 12 бригад у контрнаступі. Головне ще попереду, вважають аналітики.

Минулої доби росіяни завдали 5 ракетних ударів, 60 авіаційних ударів, також здійснили понад 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах Стельмахівки Луганської області, а також Виїмки, Веселого та Роздолівки Донецької області.

На Бахмутському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Оріхово-Василівки.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони України відбили всі атаки окупантів у районах Мар'їнки, Красногорівки та Новомихайлівки.

На Шахтарському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямках Новомихайлівки та Водяного Донецької області – успіху не мав.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

Авіація сил оборони минулої доби завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу противника. Також нашими захисниками було знищено 20 іранських дронів, безпілотник «Орлан-10» та ще 3 розвідувальні БПЛА.

Підрозділи ракетних військ та артилерії минулої доби вразили 2 пункти управління, зенітно-ракетний комплекс С-300, 4 райони зосередження особового складу та військової техніки противника, 3 склади боєприпасів та 7 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях.

Нагадаємо, вчора у Міноборони заявили, що українські військові продовжують вести наступальні дії на трьох напрямках у Запорізькій та Донецькій областях.

Зокрема, ЗСУ змогли суттєво просунутися на Таврійському напрямку – відвоювали територію до кілометра в районі Вугледару.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: