Франція вимагає від Євросоюзу оголосити торговельну війну проти Китаю – Politico

Читать на русском
Франція посилює тиск на ЄС, вимагаючи дати відсіч перевагам Китаю у сфері експорту електромобілів.
Фото з відкритих джерел

Франція вимагає від Європейського союзу відреагувати на переваги Китаю в таких експортних секторах як електромобілі. Але ЄС прагне уникнути торгового конфлікту з Пекіном.

Про це повідомляє Politico.

Як зазначає видання, за останні роки Брюссель удосконалив свій арсенал засобів захисту торгівлі. Тепер Франція вимагає, щоб Європейська комісія користувалася цією зброєю.

«Дискусія, чи зможе Франція переконати інших членів ЄС, особливо Німеччину, ймовірно, стане провідною на зустрічі лідерів ЄС, яка відбудеться наприкінці цього місяця», – йдеться в матеріалі.

При цьому наголошується, що Німеччина та інші країни були вражені невдалою спробою Брюсселя використати торговельні інструменти ЄС проти Китаю у 2013 році і, ймовірно, виступатимуть за делікатніший шлях, щоб уникнути контрзаходів Пекіну проти промисловості ЄС.

Найбільш спірна ідея Франції полягає в тому, що Євросоюз повинен відкрити зонд, що прокладає шлях до тарифів на китайські електромобілі.

У ЄС побоюються, що Пекін може використати щедру державну підтримку для випуску несправедливо дешевих автомобілів, які можуть заполонити ринок ЄС зі швидкістю та масштабами, що загрожують власному виробництву електромобілів у ЄС, підкреслює видання.

Єврокомісія обговорює питання щодо початку розслідування, яке може дозволити Брюсселю накласти на такі автомобілі додаткові збори, відомі як антисубсидіарні та антидемпінгові тарифи.

Нагадаємо, у Білому домі заявили, що не розширюватимуть ядерний потенціал заради стримування росії та Китаю.

Раніше в МЗС Франції заявили, що росія перебуває в безвиході через війну в Україні, і Китай повинен їй це пояснити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: