У Білому домі заявили, що не розширюватимуть ядерний потенціал заради стримування рф та Китаю

Читать на русском
США не будуть розширювати ядерний потенціал заради стримування росії та Китаю, заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.
Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван. Архівне фотоФото: AP Photo / Evan Vucci

Сполучені Штати Америки не планують розширювати власний ядерний арсенал для протистояння загрозі з боку російської федерації та Китаю.

Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван на щорічній конференції Асоціації з контролю над озброєннями у Вашингтоні, повідомляє The Hill.

«США не потребують збільшення ядерних сил і перевершення наших ядерних конкурентів, аби успішно їх стримувати. Ми вже проходили цей урок. Натомість адміністрація США зосередиться на інвестуванні в «передові неядерні можливості», такі як гіперзвукові ракети зі звичайним озброєнням, що можуть досягати добре захищених, високоцінних цілей», – зазначив Салліван.

Чиновник додав, що «ефективне стримування означає, що США має кращий підхід, а не гонитву за більшою кількістю ядерних озброєнь»».

Також Салліван закликав рф та Китай розпочати переговори про контроль над озброєннями попри напруженість у відносинах. Він розкритикував кремль за те, що він «завдає ударів по ядерній системі після холодної війни», а також звинуватив уряд КНР у нездатності продемонструвати відкритість у спілкуванні з питань контролю над озброєннями.

Нагадаємо, Білий дім став сміливіше перетинати «червоні лінії» Кремля щодо постачання озброєння Україні.

Також Білий дім сконцентрований на реалізації мирного плану України, заявив Джон Кірбі.

Крім того, повідомлялося, що повна заборона експорту до росії не обговорюватиметься на саміті G7.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: