США виділили Україні новий пакет військової допомоги на 325 млн доларів

Читать на русском
У пакет допомоги, серед іншого, увійшли боєприпаси для NASAMS та HIMARS, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди, 15 бойових машин піхоти Bradley, 10 бронетранспортерів Stryker та понад 22 мільйони патронів до стрілецької зброї.
Фото: Getty Images

Сполучені Штати Америки передадуть Україні нову партію зброї та боєприпасів.

Відповідна інформація з'явилася на сайті Пентагону у вівторок, 13 червня.

США збираються надати Україні танкові снаряди зі збідненим ураном – WSJСША слідом за Великою Британією мають намір надати Україні танкові снаряди зі збідненим ураном, повідомляють ЗМІ.

Загальна вартість оголошеної підтримки складе 325 мільйонів доларів.

У пакет допомоги, серед іншого, увійшли боєприпаси для NASAMS та HIMARS, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди, 15 бойових машин піхоти Bradley, 10 бронетранспортерів Stryker, ракети TOW та понад 22 мільйони патронів до стрілецької зброї.

У Пентагоні зазначили, що це 40-й пакет допомоги Збройним силам України від початку повномасштабного вторгнення росії.

«Сполучені Штати продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб надати Україні можливості для задоволення її безпосередніх потреб на полі бою та довгострокових потреб у галузі безпеки», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 9 червня стало відомо, що Україна отримає допомогу від США на загальну суму 2,1 мільярда доларів. Зокрема, у пакет увійдуть ракети для систем протиповітряної оборони Patriot та Hawk.

Раніше у Пентагоні озвучили суму військової допомоги, передану Україні за підсумками всіх «Рамштайнів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: