Рівень води у затоплених населених пунктах Херсонщини знизився ще на 64 сантиметри

Читать на русском
Рівень води у затоплених населених пунктах Херсонської області продовжує знижуватись і зараз становить 3,29 метра.
Фото: ДСНС

Рівень води у затоплених населених пунктах Херсонської області знизився ще на 64 сантиметри та становить 3,29 метра.

Про це розповів голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Каховська ГЕС та Запорізька АЕС: небезпечні ознаки підготовки росії до терактуЯкими були ознаки підготовки теракту на Каховській гідроелектростанції і чи є аналогічна загроза Запорізькій АЕС.

«Станом зараз вода продовжує відходити, вже досягла позначки 3,29 метрів. Якщо порівнювати зі вчорашнім вечором, то рівень зменшився на 64 сантиметри. Щодо підтоплених населених пунктів – ситуація без змін. У воді залишається 46 містечок, сіл, селищ: 32 – на правому березі та 14 – на лівому. На звільненій території затоплено 3801 будинок. Незважаючи на шквальний вогонь російських терористів, триває рятувальна операція: на правому березі вдалося витягнути з водяної пастки 3143 особи, з них 228 дітей», – розповів Прокудін.

Росіяни продовжують блокувати рятувальну операцію на затопленому лівому березі Херсонської області. Проте з окупованої території вдалося евакуювати 112 людей.

Нагадаємо, за даними МВС, після прориву Каховської ГЕС загинули 5 людей, 35 вважаються зниклими безвісти.

Напередодні ввечері окупанти обстріляли човен із цивільними під час евакуації з лівого берега. В результаті загинули 3 особи, 23 були поранені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: