Апеляція ВАКС закрила справу нардепки Колісник через строки давності

Читать на русском
Апеляційна інстанція підтримала прохання обвинуваченої членкині парламенту про закриття кримінального провадження.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду закрила кримінальне провадження за обвинуваченням народної депутатки від фракції «Слуги народу» Анни Колісник у недостовірному декларуванні. У справі спливли строки давності, а тому обвинувальний вирок скасували.

Таке рішення 12 червня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання обвинуваченої Анни Колісник – задовольнити. Вирок Вищого антикорупційного суду від 24 березня 2023 року скасувати. На підставі пункту 1 частини 1 статті 49 ККУ звільнити обвинувачену Анну Колісник від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 366-2 Кримінального кодексу України у зв'язку із закінченням строків давності. Закрити кримінальне провадження за обвинуваченням Анни Колісник на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України», – оголосив головуючий суддя.

Як відомо, 24 березня антикорупційний суд визнав Колісник винуватою і призначив їй покаранням штраф у розмірі 44 200 грн, з позбавленням права обіймати посади, пов'язані зі здійсненням функції представника влади в органах державної влади строком на 1 рік. Водночас її звільнили від покарання у зв'язку із закінченням строків давності. Сторона захисту подала скаргу на це рішення.

Нагадаємо, 14 жовтня 2022 року НАБУ і САП повідомили нардепці Колісник про підозру у недостовірному декларуванні. За версією слідства, народна обраниця не внесла до декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про оренду (володіння) двох квартир у Києві, частки у нежитловому приміщенні у Харкові та автівки. Сукупна вартість цього майна, яке мала, але не відобразила в декларації нардепка, перевищує 4,4 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: