ВАКС не закрив справу Пацкана, йому змінили обвинувачення

Читать на русском
Антикорупційний суд залишив відкритою справу колишнього очільника органу фінансово-бюджетного контролю.
Валерій Пацканфото: Mikhail Palinchak

Вищий антикорупційний суд відмовився закрити кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього голови Рахункової палати Валерія Пацкана в незаконному одержанні компенсації за оренду житла в Києві, коли той був народним депутатом. Йому посилили обвинувачення.

Про це йдеться в рішенні ВАКС від 18 травня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 13 січня антикорупційний суд призначили до розгляду по суті справу Пацкана, якому інкримінували частину 1 статті 364 ККУ (зловживання службовим становищем). Однак, за цією статтею спливали строки давності в березні 2023 року. Прокурором САП було вирішено змінити обвинувачення Пацкану з ч. 1 на ч. 2 ст. 364 ККУ. Таким чином, строк давності у справі спливає аж у березні 2028 року. Однак захист все одно клопотав про закриття справи.

«Відмовити у задоволенні клопотань захисників обвинуваченого (Валерія Пацкана – ред.) про закриття кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27.10.2022 за №52022000000000334 за обвинуваченням (Валерія Пацкана – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, САП вручила обвинувальний акт голові Рахункової палати Валерію Пацкану. За версією слідства, на той час нардеп з вересня 2017 по березень 2018 року отримав компенсацію за винайм житла, попри наявність власної квартири у столиці. Як наслідок, з державного бюджету депутат незаконно отримав понад 117 тис. грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: