Антикорупційне агентство скерувало до НАБУ висновок щодо депутата Волинської облради

Читать на русском
Антикорупційне агентство скерувала до Національного бюро обґрунтований документ щодо виявлених порушень у декларації депутата.
Роман Микитюк

Національне агентство з питань запобігання корупції скерувало до Національного антикорупційного бюро обґрунтований висновок про виявленні правопорушення в діях депутата Волинської обласної ради від фракції «За майбутнє» Романа Микитюка.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили у НАЗК.

«Уповноважена особа НАЗК склала і скерувала до НАБУ обґрунтований висновок щодо виявлення ознак злочину, передбаченого статтею 366-2 Кримінального кодексу України, у діях депутата Волинської обласної ради від фракції «За майбутнє» Романа Микитюка», – повідомили в органі.

Раніше НАЗК встановило, що депутат Микитюк не вказав вартість земельної ділянки в селищі міського типу Турійськ Волинської області. За даними НАЗК, її ціна 129 557 грн. Також політик забув про автомобіль ВАЗ 21011 вартістю 12 тисяч грн.

Крім того, в Нацагентстві встановили, що Микитюк не зазначив частку в 1,86 млн грн своєї дружини у фермерському господарстві «Аміла». Цю ж компанію не вказано у розділі компаній, де бенефіціарним власником є депутат або його члени сім'ї. Окремо фермерське господарство «Аміла» повідомило, що дружина Микитюка має зобов'язання по внесенню до статутного капіталу компанії 4,044 млн грн.

В НАЗК додали, що політик не задекларував і свій дохід в 2,49 млн грн від продажу нерухомості. Сам депутат не скористався можливістю надати пояснення щодо всіх цих неточностей. Загалом Нацагентство знайшло порушень на 8,54 млн грн.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп Ігор Палиця не задекларував видатки на передвиборчу кампанію. Також антикорупційне агентство вважає, що депутат Юрій Заславський не вказав у декларації вартість низки майна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: