Депутат Волинської облради не задекларував фірму дружини і дохід від продажу нерухомості – НАЗК

Читать на русском
Антикорупційне агентство завершило перевірку декларації члена Волинської облради і знайшло там порушення на понад 8 млн грн.
Роман Микитюк

Депутат Волинської обласної ради від фракції «За майбутнє» Роман Микитюк не задекларував частку своєї дружини в приватній компанії, дохід від продажу нерухомості та фінансові зобов'язання, що є порушенням.

Про це йдеться у висновку Національного агентства з питань запобігання корупції за результатом перевірки декларації за 2020 рік, повідомляє «Слово і діло».

У документі показується, що депутат Микитюк не вказав вартість земельної ділянки в селищі міського типу Турійськ Волинської області. За даними НАЗК, її ціна 129 557 грн. Також політик забув про автомобіль ВАЗ 21011 вартістю 12 тисяч грн.

Крім того, в Нацагентстві встановили, що Микитюк не зазначив частку в 1,86 млн грн своєї дружини у фермерському господарстві «Аміла». Цю ж компанію не вказано у розділі компаній, де бенефіціарним власником є депутат або його члени сім'ї. Окремо фермерське господарство «Аміла» повідомило, що дружина Микитюка має зобов'язання по внесенню до статутного капіталу компанії 4,044 млн грн.

В НАЗК додали, що політик не задекларував і свій дохід в 2,49 млн грн від продажу нерухомості. Сам депутат не скористався можливістю надати пояснення щодо всіх цих неточностей.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму 8 543 078 грн, що перевищує 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого статтею 366-2 Кримінального кодексу України», – наголошують у НАЗК.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп Ігор Палиця не задекларував видатки на передвиборчу кампанію. Також антикорупційне агентство вважає, що депутат Юрій Заславський не вказав у декларації вартість низки майна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: