ВАКС заочно заарештував депутата Трубіцина і стягнув його заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про стягнення застави в дохід держави та арешт обвинуваченого депутата.

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту депутата Київської міської ради від «Слуги народу» Владислава Трубіцина і стягнув в державний бюджет 9,88 млн грн застави, внесеної за політика. Його будуть заочно судити.

Таке рішення 12 червня ухвалив ВАКС, повідомили «Слово і діло» в суді, а також інформує прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Обвинуваченого депутата Київради заочно взяли під варту, а також стягнули внесену за нього заставу в дохід держави», – сказала керівниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

Рішення ухвалила колегія суддів у складі: Ігор Строгий, Олена Танасевич та Катерина Сікора.

«12 червня 2023 року колегія суддів ВАКС підтримала позицію прокурора САП та стягнула в дохід держави 9,886 млн грн застави з депутата Київської міськради, обвинуваченого в одержанні 1,39 млн грн неправомірної вигоди. Суд погодився з доводами прокурора про порушення умов запобіжного заходу обвинуваченим та задовольнив клопотання у повному обсязі. Крім того, колегія суддів ВАКС змінила запобіжний захід указаній особі на тримання під вартою. Після затримання особи буде вирішено питання про застосування цього запобіжного заходу», – інформує САП.

Також у судовому засіданні суд задовольнив ще одне клопотання прокурора САП та ухвалив здійснювати спеціальне судове провадження (in absentia) стосовно вказаного обвинуваченого.

Нагадаємо, кілька днів тому ЗМІ повідомили, що Трубіцин зміг перетнути державний кордон України на підставі листа від Буданова. У ньому глава ГУР просив посприяти «безперешкодному перетину кордону» для виїзду у відрядження у період з 28 січня по 25 травня 2023 року п'ятьом особам, зокрема Трубіцину. З'ясувалося, що про виїзд депутата просили Сили спеціальних операцій.

Депутата звинувачують у організації корупційної схеми. За версією слідства, Трубіцин у змові з наближеними особами та посадовими особами комунальних підприємств організували схему, в рамках якої отримували від підприємців неправомірну вигоду за розміщення МАФів.

Раніше повідомлялося, що САП просить оголосити Трубіцина у розшук, а його заставу – стягнути до бюджету. ВАКС на підставі цього клопотання оголосив депутата в розшук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: