Апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок нардепці Констанкевич

Читать на русском
Апеляційна інстанція завершила підготовку до розгляду скарги на вирок чинному члену парламенту, якому інкримінують брехню в декларації.
Ірина Констанкевич

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду завершила підготовку до розгляду скарга на вирок, яким визнали винуватою в брехні в декларації народну депутатку Ірину Констанкевич. Їй призначили покаранням 44200 грн штрафу та заборонили протягом одного року обіймати певні посади.

Таке рішення 19 травня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду. Призначити апеляційний розгляд за апеляційними скаргами обвинуваченої (Ірини Констанкевич – ред.) та її захисника адвоката на вирок Вищого антикорупційного суду від 30.03.2023, у відкритому судовому засіданні в приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду о 10:00 06.06.2023», – йдеться в рішенні.

Як відомо, суд визнав винуватою нардепку Констанкевич. Їй призначили покарання у виді 44200 грн штрафу та заборонили протягом 1 року обіймати певні посади і займатися діяльністю, пов'язаною із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру двом нардепкам Ірині Констанкевич та Маргариті Шол. За версією слідства, вони не вказали орендовані квартири в Печерському районі Києва вартість 2,5 і 5 млн грн відповідно.

Як встановило НАЗК, нардепка Констанкевич не вказала у декларації квартиру в Києві, яка була в неї в оренді на підставі договорів від 29 і 31 серпня 2019 року та 30 листопада 2020 року. Сама депутат пояснила, що нібито користувалася цією квартирою періодично протягом 2020 року менше 183 днів і лише під час виконання депутатських повноважень.

Однак НАЗК це пояснення не врахувало. У Нацагентстві зазначили, що депутатка навіть отримувала компенсацію з державного бюджету за оренду цієї квартири.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: