Апеляція розгляне скаргу на вирок нардепу «Слуг народу» Колісник

Читать на русском
Апеляційна інстанція завершила підготовку до розгляду скарги на вирок, яким визнали винуватою чинного члена парламенту.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок, яким визнали винуватою народну депутатку від фракції «Слуги народу» Анну Колісник у недостовірному декларуванні.

Таке рішення 10 травня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 24 березня антикорупційний суд визнав Колісник винуватою і призначив їй покаранням штраф у розмірі 44 200 грн, з позбавленням права обіймати посади, пов'язані зі здійсненням функції представника влади в органах державної влади строком на 1 рік. Водночас її звільнили від покарання у зв'язку із закінченням строків давності.

«Закінчити підготовку та призначити апеляційний розгляд апеляційних скарг захисників в інтересах обвинуваченої (Анни Колісник – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 24 березня 2023 року у кримінальному провадженні № 42021000000001885 від 05 вересня 2021 року на 25 травня 2023 року о 13:00 у відкритому судовому засіданні в залі суду Апеляційної палати Вищого Антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, 14 жовтня 2022 року НАБУ і САП повідомили нардепці Колісник про підозру у недостовірному декларуванні. За версією слідства, народна обраниця не внесла до декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про оренду (володіння) двох квартир у Києві, частки у нежитловому приміщенні у Харкові та автівки. Сукупна вартість цього майна, яке мала, але не відобразила в декларації нардепка, перевищує 4,4 млн грн.

Раніше про знайдені недостовірності повідомляло Національне агентство з питань протидії корупції. У висновку відомства йшлося, що Колісник не зазначила в декларації нежитлове приміщення у Харкові, яке їй належить на 25%. Також декларант не записала інформацію про те, що користується квартирою у Києві вартістю 1,6 млн. грн, сказавши НАЗК, що «забула» це зробити, бо на момент декларації вже тривалий час не використовувала це житло.

Окрім цього, народний депутат не задекларувала мотоцикл Honda 2014 року випуску, який вона купила в 2017 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: