У Вільнюсі під час саміту НАТО вивісять тисячі прапорів України

Читать на русском
У липні у столиці Литви Вілюнюсі вивісять щонайменше 33 тисячі українських прапорів у якості підтримки вступу України до НАТО.
Державний прапор України.Фото з відкритих джерел

Муніципалітет Вільнюса, столиці Литви, долучився до ініціативи підтримки вступу України до НАТО. Так, з 7 до 11 липня в столиці Литви вивісять понад 30 тисяч українських прапорів.

Про це повідомляє LRT.

«Ми активно підтримуємо Україну від початку війни та хочемо, щоб нашу підтримку було видно і під час саміту НАТО. Ми розуміємо масштаб і важливість цієї зустрічі в контексті світових політичних подій, а також усвідомлюємо можливість звернути ще більше уваги світу на становище в Україні та на її бажання стати членом альянсу», – сказав мер Вільнюса Валдас Бенкунскас.

За даними муніципалітету, у Вільнюсі вивісять щонайменше 33 тисячі українських прапорів. Ця кількість символічна, оскільки Україна могла б стати 33-им членом НАТО. Мер закликав жителів і адміністраторів багатоквартирних будинків долучитися до акції – організатори ініціативи подбають про все необхідне.

Нагадаємо, що саміт НАТО у Вільнюсі відбудеться 11-12 липня.

Раніше Володимир Зеленський озвучив умову своєї участі у липневому саміті НАТО.

Також державний секретар США Ентоні Блінкен анонсував виділення «потужного пакету підтримки» для України на саміті НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: