ЗСУ вдалось прорвати першу лінію оборони рф – британська розвідка

Читать на русском
Збройним силам України, ймовірно, вдалось досягти значного прогресу й прорвати першу лінію російської оборони в деяких районах фронту.
Генштаб ЗСУ

Збройним силам України, ймовірно, вдалось досягти значного прогресу й прорвати першу лінію російської оборони в деяких районах фронту.

Про це повідомляє британська розвідка.

Протягом останніх двох діб в окремих секторах на сході й півдні України відбулись важливі кроки з боку Сил оборони. Відтак британські розвідники вважають, що у деяких районах українські війська, ймовірно, досягли значного прогресу і прорвали першу лінію російської оборони.

Проте дії ворога тим часом неоднозначні, адже деякі підрозділи, ймовірно, проводять маневрові оборонні операції. А інші відступили в певному безладі, на тлі збільшення кількості повідомлень про втрати росіян після відступу через власні мінні поля.

«Російські військово-повітряні сили були незвично активні над півднем України, де повітряний простір є більш вільним для рф, ніж в інших частинах країни. Однак залишається незрозумілим, чи були тактичні авіаудари ефективними», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, фахівці Інституту вивчення війни зазначали, що Сили оборони продовжують просування під Бахмутом, а також мають певні успіхи в Донецькій та Запорізькій областях.

Додамо, видання The Washington Post заявило, що у четвер, 8 червня, Збройні сили України розпочали контрнаступ проти російських окупантів. Російський диктатор володимир путін також заговорив про нібито початок контрнаступу українських військових і при цьому країні-агресору не вистачає сучасних озброєнь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: