Контрнаступ триває щонайменше на чотирьох ділянках фронту: ISW про успіхи ЗСУ

Читать на русском
Сили оборони продовжують просування під Бахмутом, а також мають певні успіхи в Донецькій та Запорізькій областях.
Генштаб ЗСУ

Сили оборони продовжують просування під Бахмутом, а також мають певні успіхи в Донецькій та Запорізькій областях.

Про це повідомляють фахівці Інституту вивчення війни.

Контрнаступ ЗСУ: як політики стримують очікуванняНа тлі підготовки контрнаступу ЗСУ в Україні почали побоюватися, що його результат може не виправдати завищені очікування.

Аналітики вважають, що українські війська минулої доби, 9 червня, продовжували контрнаступальні операції щонайменше на чотирьох ділянках фронту. Тим часом у росії заявили, що їхні війська відбили обмежені та локалізовані наземні атаки українських військ у районі Кремінної.

Водночас Україна стверджує, що ЗСУ просунулися на 1,2 кілометра в ході продовження наступальних операцій під Бахмутом 8 червня. Крім того, Сили оборони продовжили обмежені контрнаступальні операції на заході Донецької області поблизу кордону Донецької та Запорізької областей 9 червня і досягли тактичних успіхів у цьому районі. Бійці також продовжили наземні атаки на заході Запорізької області в ніч з 8 на 9 червня і вдень 9 червня та, ймовірно, досягли певних успіхів під час цих атак.

Аналітики також додають, що українські офіційні особи прямо визнали, що вони очікують втрат техніки під час контрнаступальних операцій.

Нагадаємо, видання The Washington Post заявило, що у четвер, 8 червня, Збройні сили України розпочали контрнаступ проти російських окупантів. Днями президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна вже готова до контрнаступу.

Російський диктатор володимир путін також заговорив про нібито початок контрнаступу українських військових і при цьому країні-агресору не вистачає сучасних озброєнь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: