Виїжджайте, поки є можливість: Верещук звернулась до окупантів у Криму

Читать на русском
Російським окупантам порадили добровільно покинути Кримський півострів, доки вони мають таку можливість.
Укрінформ

Російським окупантам порадили добровільно покинути Кримський півострів, доки вони мають таку можливість.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

«У Криму все почалося, там і закінчиться»: коли і як Україна може звільнити півострівЯк Україна може повернути окупований Крим, у які терміни та як може виглядати можлива військова операція – усі прогнози.

За її словами, відразу після звільнення півострова українська влада вирішуватиме чимало завдань. Серед яких й доля колонізаторів і колаборантів. Верещук додає, що першочергово візьмуться за громадян російської федерації, які опинилися на території Криму всупереч українському законодавству.

«Найперша моя порада колонізаторам: виїжджайте з Криму добровільно, поки є можливість. Не очікуйте ситуації, коли вам буде запропоновано покинути його в інший спосіб», – наголосила віцепрем’єрка.

Нагадаємо, згідно з міжнародним правом Україна має повне право звільнити Крим в рамках самооборони.

Варто відзначити, що президент Володимир Зеленський затвердив персональний склад консультативної ради з питань деокупації та реінтеграції Криму. Він також заявляв, що Україна зможе повернути Крим під час контрнаступу. А глава оборонного відомства Олексій Резніков, своєю чергою, висловив упевненість, що Україна візьме півострів без бою.

«Слово і діло» зібрало різні прогнози щодо того, коли та як Україна може звільнити Крим.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: