Апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок у справі «Укрхімтрансаміаку»

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою сторони захисту на обвинувальний вирок керівнику приватної компанії.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок, яким до 12 років позбавлення волі засудили директора ПАТ «Інфраструктура відкритих ключів» Ігоря Ігнатова, обвинуваченого у заволодінні 43,5 млн грн державного підприємства «Укрхімтрансаміак».

Таке рішення 5 червня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою захисника обвинуваченого (Ігоря Ігнатова – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 24.04.2023. Надіслати учасникам апеляційного провадження копії ухвали про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою, копії апеляційної скарги, встановивши строк, протягом якого на дану апеляційну скаргу можуть бути подані заперечення - до 30.06.2023 включно», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд визнав Ігнатова винуватим у заволодінні 43,5 млн грн «Укрхімтрансаміаку». Йому призначили покарання у виді позбавлення волі строком на 12 років із забороною обіймати керівні посади на підприємствах, установах, організаціях, незалежно від форми власності строком на 3 роки із конфіскацією всього майна.

Раніше у цій справі помер другий обвинувачений – екскерівник УДП «Укрхімтрансаміак» Дмитро Глазунов. Справу стосовно нього закрили.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, в період 2013 – 2014 років в.о. директора УДП «Укрхімтрансаміак» Дмитро Глазунов за попередньою змовою з керівником ПАТ «Інфраструктура відкритих ключів» Ігорем Ігнатовим та іншими невстановленими особами заволоділи грошовими коштами держпідприємства у загальній сумі понад 43,5 млн грн. Заволодіння було вчинене шляхом укладання сумнівних договорів між УДП «Укрхімтрансаміак» та приватним підприємством і подальшим переведенням грошових коштів у готівку.

Зазначені особи вступили у злочину змову з метою заволодіння коштами, які призначалися для виконання робіт із технічного переоснащення локальних систем оповіщення населення, що проживає в 2,5-кілометровій зоні від осі української ділянки магістрального аміакопроводу «Тольяті-Одеса». Основна частина коштів була сплачена на умовах передоплати на рахунки підконтрольних підприємств, а після цього використана обвинуваченими для власних потреб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: