Справа «Укрхімтрансаміаку»: обвинуваченого засудили до 12 років колонії

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив судовий розгляд справи стосовно розкрадань на державному підприємстві з постановленням вироку.

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим і призначив 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна директору ПАТ «Інфраструктура відкритих ключів» Ігорю Ігнатову. Його обвинувачують у заволодінні 43,5 млн грн державного підприємства «Укрхімтрансаміак».

Такий вирок 24 квітня оголосила колегія суддів ВАКС у складі: головуючий Ігор Строгий, судді Леся Федорак і Маркіян Галабала, повідомляє «Слово і діло».

«Визнати винуватим Ігоря Ігнатова у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частино 5 статті 191, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України», – оголосив суддя Строгий.

Судді призначили Ігнатову остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на 12 років із забороною обіймати керівні посади на підприємствах, установах, організаціях, незалежно від форми власності строком на 3 роки із конфіскацією всього майна.

ВАКС конфіскував на користь держави 1/4 квартири в Харцизьку, Донецької області; автомобіль Mercedes Benz 320 200 року випуску; автомобіль Porsche Cayenne 2007 р.в; автомобіль Lexus LS460 2007 р.в; автомобіль Audi A6 2006 р.в; житловий будинок площею 322,7 квадратних метри в смт Андріївка, Балаклійського району Харківської області; автомобіль Lexus GX470 2007 р.в; автомобіль Porsche Panamera Turbo 2010 р.в; автомобіль Porsche Cayenne 2011 р.в.

Ігнатова також узяли під варту прямо в залі суду і стягнули в дохід держави 1,58 млн грн застави, внесеної на підставі рішення суду як запобіжний захід.

Вирок не набув чинності і може бути оскаржений протягом 30 днів до Апеляційної палати ВАКС.

Раніше у цій справі помер другий обвинувачений – екскерівник УДП «Укрхімтрансаміак» Дмитро Глазунов. Справу стосовно нього закрили.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, в період 2013 – 2014 років в.о. директора УДП «Укрхімтрансаміак» Дмитро Глазунов за попередньою змовою з керівником ПАТ «Інфраструктура відкритих ключів» Ігорем Ігнатовим та іншими невстановленими особами заволоділи грошовими коштами держпідприємства у загальній сумі понад 43,5 млн грн. Заволодіння було вчинене шляхом укладання сумнівних договорів між УДП «Укрхімтрансаміак» та приватним підприємством і подальшим переведенням грошових коштів у готівку.

Зазначені особи вступили у злочину змову з метою заволодіння коштами, які призначалися для виконання робіт із технічного переоснащення локальних систем оповіщення населення, що проживає в 2,5-кілометровій зоні від осі української ділянки магістрального аміакопроводу «Тольяті-Одеса». Основна частина коштів була сплачена на умовах передоплати на рахунки підконтрольних підприємств, а після цього використана обвинуваченими для власних потреб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: