На чотирьох напрямках точаться важкі бої за кожен квадратний метр – Генштаб

Читать на русском
Окупаційні війська зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах, за цю добу на вказаних ділянках фронту сталося 26 бойових зіткнень.
Фото: Генштаб ВСУ

Російські окупаційні війська зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах, тривають важкі бої за кожен квадратний метр.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 8 червня.

Там зазначили, що за цю добу на вказаних ділянках фронту відобулося 26 бойових зіткнень.

Мар'їнку «брали» 6 разів, Піски – 4: про захоплення яких населених пунктів окупанти повідомляли по кілька разівОкупанти щонайменше шість разів заявляли про захоплення Мар'їнки та Опитного, п'ять разів – Бахмута. Більше про фейкові перемоги рф – на інфографіці.

На Бахмутському напрямку противник намагався покращити тактичне становище, вів безуспішні наступальні дії у напрямі Івановського. Крім того, ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Біла Гора Донецької області.

На Авдіївському напрямку окупанти здійснили невдалі спроби наступу неподалік населених пунктів Північне та Опитне.

На Мар'їнському напрямі українські воїни відбили всі ворожі атаки в районі міста Мар'їнка, противник зазнав втрат. Водночас, рашисти здійснили артилерійські обстріли в районах Мар'їнки, Перемоги та Новомихайлівки Донецької області.

На Лиманському напрямі протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у районі Веселого Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Шахтарське, Золота Нива та Времівка Донецької області, а на Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. Крім того, окупанти завдали авіаційного удару в районі Гуляйполя Запорізької області.

«Шойгу! Герасимов! Де боєприпаси?»: як розвиється конфлікт Пригожина з російським міноборониЄвген Пригожин, ватажок злочинного угруповання, яке там називають приватною військовою компанією, ще у грудні 2022 року вступив у публічне протистояння з російським міноборони. Як розвивався конфлікт – на інфографіці.

У населених пунктах тимчасово захопленої території Херсонської області російські окупанти продовжують використовувати наслідки вчиненого ними злочину у своїх цілях.

«Зокрема людей, які евакуювалися із затоплених населених пунктів, розселяють у пансіонатах та базах відпочинку, де вже розміщені військові підрозділи. Таким чином, загарбники намагаються убезпечитися, прикриваючись громадянським населенням», – йдеться у звіті.

Крім того, російське військове керівництво має значні проблеми з матеріальним забезпеченням своїх військ. Військовослужбовцям, які дислокуються у місті Волгоград, видали чоботи замість черевиків із високими берцями. До того ж контрактників змушують купувати військову форму власним коштом.

У Генштабі зазначили, що авіація Сил оборони за добу завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу та 2 – зенітно-ракетних комплексів противника.

Ракетники та артилеристи, у свою чергу, протягом доби вразили 5 пунктів управління, 6 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два зенітно-ракетні комплекси, 8 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях та ще два важливі об'єкти ворога.

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни втрати російської армії становили 212 тисяч 760 військових. За останню добу було знищено ще 730 окупантів.

Раніше у Міноборони розповіли про активні бої на півдні України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: