Мар'їнку «брали» 6 разів, Піски – 4: про захоплення яких населених пунктів окупанти повідомляли по кілька разів

Читать на русском

На вихідних ватажок російської ПВК «Вагнер» Євген Пригожин вкотре заявив про «повне захоплення» Бахмута на Донеччині. У Міноборони України спростували його слова: ситуація в місті справді критична, точаться бої, але Збройні сили все ж таки контролюють деякі райони. Росіяни, щоб створити видимість успіхів на фронті, не вперше поспішно заявляють про окупацію міст і сіл, за які все ще триває битва. Причому деякі населені пункти рф «захоплювала» кілька разів. Докладніше – на інфографіці «Слово і діло».

Заява росіян від 20 травня про «захоплення» Бахмута вже п'ята з початку року. Двічі – 13 січня та 1 лютого – представники так званої ДНР говорили, що місто нібито взяте в оперативне оточення. 4 березня повідомлялося, що Бахмут «повністю» оточений.

2 квітня Пригожин повідомляв, що його найманці «підняли прапор над міською адміністрацією» і тому Бахмут «юридично взятий».

Найбільше разів російські окупанти заявляли, напевно, про «взяття» Мар'їнки – щонайменше шість: у березні минулого року, 22 серпня, 22 листопада, 11 січня, 24 березня та 27 квітня. Місто тим часом повністю знищене. (Щоб переглянути інфографіку, прогортайте публікацію до кінця)

Стільки ж разів окупанти звітували про «захоплення» Опитного – двічі у жовтні, три рази у листопаді та 9 січня.

Про «перемогу» у Пісках росіяни повідомляли чотири рази, причому три з них упродовж двох тижнів серпня 2022-го. Рубіжне на Луганщині окупанти теж «брали» чотири рази.

По два рази росіяни повідомляли про захоплення Вугледара, Зайцевого, Павлівки та Сіверська.

У січні росіяни три дні поспіль повідомляли про «взяття» зруйнованого Соледара: двічі це робив Пригожин, а потім уже міністерство оборони рф.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало, яку західну військову техніку «знищила» російська армія за версією пропаганди.

На інфографіці – топ найабсурдніших російських фейків про Україну під час повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: