Окупанти розмістили військову базу на території храму у Мелітополі – Генштаб

Читать на русском
Російська окупаційна армія продовжує нехтувати нормами законів міжнародного гуманітарного права, розміщуючи своїх військових та техніку на цивільних об'єктах.
Фото: Emerging Europe

Російська окупаційна армія продовжує нехтувати нормами законів міжнародного гуманітарного права, розміщуючи своїх військових та техніку на цивільних об'єктах.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, опублікованому 1 червня.

Так, за даними Сил оборони, рашисти облаштували військову базу на території Мелітопольського Олександро-Невського собору. Там постійно знаходяться підрозділи окупантів із військовою технікою.

Війна росії проти України: чотири сценарії закінчення конфлікту та їхні наслідки для сторінЄ чотири основні сценарії закінчення російсько-української війни. Що вони передбачають і який вплив матимуть на всі сторони конфлікту – на інфографіці.

У тому ж Мелітополі війська росії переобладнали дитячий санаторій під військовий шпиталь, зараз на лікуванні там перебувають понад 200 оккупантів з пораненнями різного ступеня тяжкості.

Ситуація на фронтах не зазнала значних змін за добу. Рашисти намагалися наступати на Куп'янському, Лиманському та Мар'їнському напрямах, усі їхні атаки були відбиті українськими воїнами.

Водночас на Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах ворог наступальних дій не проводив.

Авіація Сил оборони завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки, а також 2 по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ та артилерії, у свою чергу, вразили один пункт управління, один зенітно-ракетний комплекс, 5 артилерійських підрозділів на вогневій позиції та дев'ять районів зосередження озброєння та військової техніки супротивника.

Нагадаємо, російські війська за останню добу втратили 460 осіб, 2 танки, а також десятки одиниць інших видів техніки.

Раніше командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що російські війська перейшли до оборонних дій на Бахмутському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: