В окупованому Генічеську проукраїнських мешканців росіяни утримують у підвалах – Генштаб

Читать на русском
Росіяни в окупованому Генічеську Херсонської області утримують проукраїнських мешканців у підвалах будівлі колишньої податкової інспекції.
Getty Image

Росіяни в окупованому Генічеську Херсонської області утримують проукраїнських мешканців у підвалах будівлі колишньої податкової інспекції.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Російські військові продовжують чинити тиск на громадян України та порушувати права людини на тимчасово захоплених територіях. Зокрема у Генічеську Херсонської області у підвалах будівлі колишньої податкової інспекції примусово утримуються громадяни з проукраїнською позицією.

Крім цього, росіяни продовжують використовувати інфраструктуру тимчасово окупованих населених пунктів для надання медичної допомоги своїм пораненим військовослужбовцям. Відзначають, що в Скадовську Херсонської області на території дитячого садочка загарбники облаштували польовий шпиталь, де на лікуванні перебувають понад 50 окупантів з пораненнями різного ступеня важкості.

Також писали, що росіяни змушують мешканців окупованої частини Запорізької області проходити всі кола беззаконня.

Додамо, у Генштабі повідомляли, що у суботу, 3 червня, Сили оборони відбили всі 16 атак з боку російських військ. Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: