ВАКС пом'якшив запобіжний захід ексзаступника міністра оборони

Читать на русском
Антикорупційний суд вирішив пом'якшити запобіжний захід колишнього заступника керівника Міноборони, підозрюваного в зловживаннях.

Вищий антикорупційний суд відпустив під особисте зобов'язання колишнього заступника міністра оборони Ігоря Халімона, якого підозрюють у зловживаннях на 12 млн грн під час закупівлі харчування для Збройних сил України.

Таке рішення 30 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити частково. Змінити підозрюваному (Ігорю Халімону – ред.) запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати житло у період доби з 23:00 до 06:00, на особисте зобов'язання з обов'язком прибувати за кожною вимогою до слідчого (детектива), прокурора або суду», – йдеться в рішенні.

Також суд продовжив до 30 липня строк дії таких обов'язків Халімона: не відлучатися із Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Водночас ВАКС продовжив до 30 липня нічний домашній арешт колишньому виконувачу обов'язків начальника департаменту державних закупівель Міністерства оборони Костянтину Ступаку. Він зобов'язаний: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; здати на зберігання до закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Раніше антикорупційний суд продовжував нічний домашній арешт Халімона та Ступака.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про нову підозру ексзаступнику міністра оборони Ігорю Халімону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: