Фінляндія оголосила про видворення групи російських дипломатів

Читать на русском
Відповідне рішення було ухвалено під час зустрічі президента Фінляндії з комітетом МЗС із зовнішньої та безпекової політики. За даними уряду, ці співробітники займалися розвідувальною діяльністю.
Фото: EPA-EFE

Влада Фінляндії прийняла рішення видворити з території країни дев'ятьох співробітників російського посольства в Гельсінкі.

Про це повідомила канцелярія уряду країни.

У яких країнах Європи викривали російських шпигунів під час великої війниВикриття російських шпигунів у Європі за період повномасштабної війни в Україні – на інфографіці.

Відповідне рішення було ухвалене під час зустрічі президента Фінляндії з комітетом МЗС із зовнішньої та безпекової політики.

За даними уряду, ці співробітники займалися розвідувальною діяльністю.

«Їх дії порушують Віденську конвенцію про дипломатичні відносини. Міністерство закордонних справ проінформує про це посла росії», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці березня стало відомо, що влада Німеччини має намір вислати з країни понад 30 російських дипломатів.

А наприкінці квітня уряд Швеції оголосив персонами нон грата п'ятьох російських дипломатів. В обох випадках діяльність представників посольств росії «була несумісна з їх дипломатичним статусом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: