Естонія зажадала від росії зменшити кількість своїх дипломатів у Таллінні

Читать на русском
Естонія вимагає зменшити кількість російських дипломатів у країні до восьми осіб. Скорочення потрібно провести до лютого.
фото vm.ee

Естонія повідомила послу росії про рішення, згідно з яким рф повинна скоротити кількість співробітників у посольстві в Таллінні до 1 лютого 2023 року.

Про це пише МЗС Естонії на своєму сайті у середу, 11 січня.

Парламент Естонії визнав російський режим терористичнимЕстонія оголосила російський режим терористичним, а росію – державою-спонсором тероризму. Країна не визнає анексію територій України та псевдореферендуми.

Згідно з рішенням, чисельність персоналу російського посольства має бути скорочена до 8 дипломатичних посад та 15 штатних посад адміністративно-технічного та обслуговуючого персоналу.

Зараз у посольстві росії в Таллінні працює 21 співробітник на дипломатичних посадах та 23 відряджені співробітники, які не є дипломатами.

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу також нагадав, що з початку війни Таллінн скоротив двосторонні відносини з рф до абсолютного мінімуму.

Штат посольства рф має бути скорочений до 1 лютого 2023 року.

Нагадаємо, у грудні Естонія схвалила новий пакет військової допомоги Україні. Також Естонія надіслала Україні партію генераторів для чотирьох міст.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: