Рф ще вдає з себе країну з серйозними дипломатичними відносинами – ISW

Читать на русском
Росія намагається уникнути глобальної політичної та фінансової ізоляції, тому вдає з себе потужну країну з глибокими дипломатичними зв'язками, зазначають аналітики ISW.
Колаж: 5 канал

Кремль усе ще намагається представити росію країною, що має глибокі дипломатичні партнерські відносини.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

«Вихід із бункера»: в які країни за час великої війни виїжджав путін і кого з лідерів приймав у себеСвій перший міжнародний візит після вторгнення в Україну путін здійснив тільки у червні. Географія його поїздок зараз звузилася практично лише до країн СНД. А зі світових лідерів до нього найчастіше приїжджав Лукашенко.

Аналітики вказують на те, що 24 травня російський диктатор володимир путін виступив перед учасниками Міжнародної зустрічі високих представників з питань безпеки в Москві, традиційно звинувачуючи Захід у створенні «глобальної нестабільності» та закликаючи держави Азії, Африки та Латинської Америки до формування багатополярного світового порядку.

23 травня путін узяв участь у євразійському економічному форумі в Москві разом із президентами Білорусі, Казахстану, Киргизстану та віцепрем'єр-міністром Вірменії.

Також він зустрівся з главою одного з регіонів Боснії і Герцеговини – Республіки Сербської – Мілорадом Додіком. Той демонстративно підтримав російський наратив про війну проти України, заявивши, що росія була змушена розпочати «спеціальну воєнну операцію» і що ця війна є «зіткненням із Заходом».

Кремль, намагаючись виступати за формування антизахідної коаліції, використовував попередні міжнародні форуми та зустрічі з главами держав, аби представити рф країною з міцними міжнародними партнерськими відносинами, наголошують експерти ISW.

Крім того, зазначають аналітики, кремль за лаштунками чинить тиск на низку країн, у тому числі на Індію, погрожуючи анулювати оборонні та енергетичні угоди, якщо вони не допоможуть заблокувати очікувані кроки, спрямовані на перетворення росії на фінансову та політичну державу-ізгой через її вторгнення в Україну.

Нагадаємо, росія та Китай заявили, що співпрацюватимуть на «новому рівні».

За інформацією ЗМІ, Європейський союз намагається вивести чотири країни із зони впливу росії та Китаю, схиливши їх на свій бік та налагодивши відносини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: