Збитки підприємства Мінагрополітики: підозрюваного заочно заарештували

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про обрання заочного запобіжного заходу до підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту бенефіціара компаній «Шишацький пелетний завод» і «Козельщинський пелетний завод» Ігоря Трушенка, якого НАБУ і САП підозрюють у завданні 9,1 млн грн збитків державному підприємству «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу»

Таке рішення 22 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Обрати підозрюваному (Ігорю Трушенку – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У разі затримання підозрюваного не пізніше ніж через 48 годин з часу його доставки до місця кримінального провадження, слідчий суддя, суд за його участю розглядає питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м'який запобіжний захід, про що постановляє ухвалу», – йдеться в рішенні.

Раніше суд продовжив розслідування справи про 9,1 млн грн збитків ЦСЕНСМ. Також Апеляційна палата вдесятеро зменшила заставу підозрюваному організатору цієї справи.

Нагадаємо, 2 березня 2023 року НАБУ і САП повідомили про підозру колишнім директорам ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» (ДП «ЦСЕНСМ») та Полтавської філії ДП «ЦСЕНСМ» у зловживанні службовим становищем. Також підозру вручили бенефіціару та директору двох приватних компаній.

Дії осіб кваліфіковані за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України, бенефеціару і керівнику приватної компанії додатково інкримінують пособництво за ч. 5 ст. 27 ККУ.

За даними слідства, на початку 2020 року посадовці уклали договори на постачання приватним компаніям зерна майбутнього врожаю. Згодом підозрювані умисно внесли зміни до цих договорів – скасували пункт про вимогу враховувати ринкові ціни на момент поставки. В результаті зерно продали майже за вдвічі меншою за ринкову ціною. Цим держпідприємству заподіяли 9,1 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: