Збитки підприємства Мінагрополітики: суд продовжив розслідування

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 2 вересня розслідування справи про завдання 9,1 млн грн збитків державному підприємству «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу», яке належить до сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Таке рішення 24 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019171190000068 від 05.09.2019, за підозрою (Василя Сахненка – ред.) та (Андрія Чуясова – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України, а також за підозрою (Володимира Бобиля – ред.) та (ще одного підозрюваного) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України до шести місяців, тобто до 02.09.2023», – йдеться в рішенні.

Раніше Апеляційна палата ВАКС визначила 214 720 грн застави підозрюваному організатору справи-ексдиректору «ЦСЕНСМ» Василю Сахненку.

Нагадаємо, 2 березня 2023 року НАБУ і САП повідомили про підозру колишнім директорам ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» (ДП «ЦСЕНСМ») та Полтавської філії ДП «ЦСЕНСМ» у зловживанні службовим становищем. Також підозру вручили бенефіціару та директору двох приватних компаній.

Дії осіб кваліфіковані за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України, бенефеціару і керівнику приватної компанії додатково інкримінують пособництво за ч. 5 ст. 27 ККУ.

За даними слідства, на початку 2020 року посадовці уклали договори на постачання приватним компаніям зерна майбутнього врожаю. Згодом підозрювані умисно внесли зміни до цих договорів – скасували пункт про вимогу враховувати ринкові ціни на момент поставки. В результаті зерно продали майже за вдвічі меншою за ринкову ціною. Цим держпідприємству заподіяли 9,1 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: