9,1 млн грн збитків: підозрюваного відправили під домашній арешт

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Вищий антикорупційний суд відправив до 10 квітня під цілодобовий домашній арешт одного з підозрюваних у завданні 9,1 млн грн збитків державному підприємству «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу».

Таке рішення 10 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити. Застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на 1 (один) місяць, тобто до 10.04.2023, заборонивши йому цілодобово залишати житло», – йдеться в рішенні.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про представника приватної компанії.

Як відомо, 2 березня 2023 року НАБУ і САП повідомили про підозру колишнім директорам ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» (ДП «ЦСЕНСМ») та Полтавської філії ДП «ЦСЕНСМ» у зловживанні службовим становищем. Також підозру вручили бенефіціару та директору двох приватних компаній.

Дії осіб кваліфіковані за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України, бенефеціару і керівнику приватної компанії додатково інкримінують пособництво за ч. 5 ст. 27 ККУ.

За даними слідства, на початку 2020 року посадовці уклали договори на постачання приватним компаніям зерна майбутнього врожаю. Згодом підозрювані умисно внесли зміни до цих договорів – скасували пункт про вимогу враховувати ринкові ціни на момент поставки. В результаті зерно продали майже за вдвічі меншою за ринкову ціною. Цим держпідприємству заподіяли 9,1 млн грн збитків.

Нагадаємо, ВАКС призначив до розгляду справу про заволодіння зерном на 15 млн. грн. Раніше суд також призначив до розгляду справу про спробу вкрасти зерно Держрезерву.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: