9,1 млн грн збитків: підозрюваного організатора заарештували

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива Національного бюро про арешт підозрюваного організатора справи.

Вищий антикорупційний суд узяв під варту колишнього виконувача обов'язків генерального директора державного підприємства «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» Василя Сахненка. Йому НАБУ і САП відводять роль організатора завдання 9,1 млн грн збитків підприємству.

Таке рішення 24 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Альтернативою Сахненку визначили 2,684 млн грн застави. Арешт триватиме до 22 травня. У разі внесення застави на підозрюваного покладуть низку обов'язків, зокрема, здати закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Також антикорупційний суд визначив 134 200 грн застави колишньому директору Полтавської філії ЦСЕНСМ Андрію Чуясову. На нього також поклали такі обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у цьому кримінальному провадженні та здати на зберігання закордонні паспорти.

Раніше ВАКС відправив під цілодобовий домашній арешт колишнього керівника ТОВ «Козельщинський пелетний завод» і ТОВ «Шишацький пелетний завод» Володимира Бобиля. Його теж підозрюють у цій справі.

Нагадаємо, 2 березня 2023 року НАБУ і САП повідомили про підозру колишнім директорам ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» (ДП «ЦСЕНСМ») та Полтавської філії ДП «ЦСЕНСМ» у зловживанні службовим становищем. Також підозру вручили бенефіціару та директору двох приватних компаній.

Дії осіб кваліфіковані за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України, бенефеціару і керівнику приватної компанії додатково інкримінують пособництво за ч. 5 ст. 27 ККУ.

За даними слідства, на початку 2020 року посадовці уклали договори на постачання приватним компаніям зерна майбутнього врожаю. Згодом підозрювані умисно внесли зміни до цих договорів – скасували пункт про вимогу враховувати ринкові ціни на момент поставки. В результаті зерно продали майже за вдвічі меншою за ринкову ціною. Цим держпідприємству заподіяли 9,1 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: