Молдова організовує навчання для українських вибухотехніків

Читать на русском
Офіційний Кишинів організовує 4-тижневий курс для вибухотехніків ЗСУ, мета якого – запобігання травмуванню або загибелі внаслідок вибуху залишених у землі предметів.
army.md

Молдова проведе навчальний курс для українських саперів. Він триватиме чотири тижні та міститиме теоретичні і практичні заняття.

Про це повідомили у пресслужбі Міноборони Молдови.

Розмінування України: скільки вибухонебезпечних предметів знищується щомісяцяЗ початку великої війни сапери очистили від вибухонебезпечних предметів 875,4 квадратних кілометрів території України. Детальна статистика – на інфографіці.

Зазначається, що молдовські фахівці інженерно-саперного батальйону «Кодру» навчатимуть українців виявляти і знищувати вибухонебезпечні предмети. Навчання проведуть у Центрі підготовки інженерних військ Збройних сил Молдови.

Курс допоможе українським саперам здобути навички з очищення території від вибухонебезпечних предметів. Мета навчання – запобігти випадкам травмування чи загибелі населення внаслідок вибуху залишених на землі предметів.

Нагадаємо, за даними ДСНС, станом на квітень 2023 року, в Україні потрібно розмінувати близько 470 тисяч гектарів сільськогосподарських земель.

Також ми повідомляли, що Єврокомісія профінансує підготовку 50 собак-саперів, які допоможуть розмінувати території України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: