В Україні необхідно розмінувати понад 400 тисяч гектарів сільгоспугідь – ДСНС

Читать на русском
В Україні необхідно розмінувати близько 470 000 га сільськогосподарських земель на території дев'яти областей. Негайного розмінування потребують близько 174 тисячі гектарів.

В Україні триває розмінування сільськогосподарських земель. Потрібно розмінувати близько 470 тисяч гектарів.

Про це заявив начальник відділу організаційної роботи з гуманітарного розмінування ДСНС Сергій Рева в ефірі телемарафону.

За його словами, торік у Київській, Чернігівській, Сумській областях сапери розмінували загальну площу близько 50 тисяч гектарів. Це дозволило провести осінню польову кампанію зі збору врожаю і посівну.

«У цьому році ми продовжуємо роботу з розмінування сільгоспугідь. Розуміючи, що потрібно розмінувати величезні площі, ми розробили план гуманітарного розмінування сільгоспугідь. Цим планом визначено близько 470 тисяч гектарів, які нам потрібно розмінувати на території 9 областей», – зазначив Рева.

Україна – найбільш замінована країна світу: скільки української території забруднено мінамиНавіть якщо війна закінчиться завтра, долати її наслідки доведеться ще дуже довго. Про те, яка частина території України забруднена мінами та наслідки цього – в інфографіці Слово і діло

За його словами, на сьогодні негайного розмінування потребують близько 174 тисяч гектарів із цих 470.

Сергій Рева додав, що із визначених 9 регіонів найскладніша ситуація на Харківщині та Херсонщині, які довго були під окупацією.

«Там є найбільша щільність забруднення. Ми зараз активно працюємо на території Миколаївської області. І продовжуємо розміновувати Київську, Чернігівську, Сумську області. Тобто це ті регіони, на яких сконцентрована зараз головна наша увага», – підсумував він.

Нагадаємо, в Мінекономіки заявили, що на розмінування території України може піти 70 років.

Також повідомлялося, що в Україні буде створено центр гуманітарного розмінування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: