Розмінування територій: Єврокомісія відправить в Україну собак-саперів

Читать на русском
Собаки, навчені знаходити вибухівку, братимуть участь у розмінуванні територій України. Переважно це бельгійські вівчарки.

Єврокомісія профінансує підготовку 50 собак-саперів, які допоможуть розмінувати території України.

Про це повідомляє Польське радіо.

Україна – найбільш замінована країна світу: скільки української території забруднено мінамиНавіть якщо війна закінчиться завтра, долати її наслідки доведеться ще дуже довго. Про те, яка частина території України забруднена мінами та наслідки цього – в інфографіці Слово і діло

Порівняно з довоєнним періодом площа замінування території України збільшились у десять разів. Тому Єврокомісія сплатить підготовку півсотні собак, навчених знаходити вибухові речовини. Вони допоможуть у розмінуванні територій.

Першу групу собак-саперів вже передали українським фахівцям. Їх відправлять до батальйону розмінування, що діє у складі ЗСУ.

«Сьогодні ми передаємо перших дев'ять собак, спеціально навчених для пошуку вибухових речовин, для допомоги у розмінуванні України. У жовтні цього року передамо наступних собак. До кінця 2024 року ми передамо 50 собак-саперів, які допомагатимуть у розмінуванні України», – наголосила представник Європейської комісії у Польщі Єва Моделевська.

Зазначається, що Україні передали переважно бельгійських вівчарок.

Нагадаємо, польські сапери провели таємну операцію в Україні.

Також повідомлялося, що робот-сапер допомагає у розмінуванні Харківщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: