До Києва сьогодні приїде посланець Папи Римського

Читать на русском
До Києва приїжджає посланець Папи Римського Маттео Дзуппі. Мета візиту, як повідомили у Ватикані – поговорити з українською владою про можливі шляхи досягнення справедливого миру.
comune.calderaradireno.bo.it

Архієпископ Болонський Маттео Марія Дзуппі 5-6 червня перебуватиме у Києві як посланець Папи Римського з врегулювання війни в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Ватикану.

«Це ініціатива, основна мета якої — уважно вислухати українську владу про можливі шляхи досягнення справедливого свмируіту та підтримати гуманні жести, що сприяють ослабленню напруженості», – повідомили у Ватикані.

Зазначимо, 20 травня Папа Римський Франциск доручив кардиналу Маттео Дзуппі спеціальну місію, пов'язану з війною в Україні. У заяві Ватикану йшлося, що Дзуппі виконуватиме місію «з метою сприяння зниженню напруженості конфлікту в Україні, в надії, яку ніколи не залишав Святий Отець, що це може започаткувати мирний процес».

Нагадаємо, у квітні Папа Римський повідомив, що Ватикан бере участь у «миротворчій місії», щоб спробувати покласти край конфлікту між посією та Україною. В Україні заявили, що нічого про таку місію не знають.

13 травня Володимир Зеленський зустрівся з Папою Римським у Ватикані. Понтифік потім розповів, з яким проханням до нього звернувся президент.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: