ВАКС призупинив слухати справу екссудді в окупації до його розшуку

Читать на русском
Антикорупційний суд зробив паузу у слуханні справи колишнього служителя Феміди у зв'язку з оголошенням його в розшук.

Вищий антикорупційний суд призупинив слухання справи за обвинуваченням колишнього судді Старобільського районного суду Луганської області Віталія Озерова в одержанні неправомірної вигоди до його розшуку. Він залишився в Старобільську, який перебуває в окупації.

Таке рішення 31 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Зупинити судове провадження у кримінальному провадженні № 52018000000000779, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 09 серпня 2018 року, за обвинуваченням (Віталія Озерова – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України до його розшуку», – йдеться в рішенні.

Нещодавно Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту екссуддю Старобільського райсуду Луганщини Віталія Озерова.

За версією обвинувачення, суддя отримав неправомірну вигоду в розмірі 10200 гривень за непритягнення громадянина до адміністративної відповідальності. Дії судді кваліфікували за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, справу судді Озерова передали до Донецької області. Також Вища рада правосуддя відсторонила його від здійснення правосуддя до набуття чинності вироком або закриття справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: