Антикорупційний суд відновив слухання справи екссудді Петрика

Читать на русском
Антикорупційний суд відновив судове провадження стосовно колишнього служителя Феміди, який був мобілізований в лави української армії.

Вищий антикорупційний суд відновив слухання справи за обвинуваченням колишнього судді Київського апеляційного адмінсуду Ігоря Петрика, попри його мобілізацію в лави Збройних сил України. Його обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 25 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд призупинив слухання справи Петрика через мобілізацію. Втім колегія вирішила скерувати до військової частини листа з питаннями, чи ще обвинувачений проходить службу, а якщо так, то чи може він брати участь в засіданнях. Цього разу командир військової частини повідомив, що Петрик має можливість брати участь у судових засіданнях у будь-якому із запропонованих варіантів.

«Відновити судове провадження за обвинуваченням (Ігоря Петрика – ред.) за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України у кримінальному провадженні №42016000000003697. Судове засідання із подальшого розгляду цього провадження призначити у судовій залі № 4 приміщення Вищого антикорупційного суду о 16:00 1 червня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали екссуддю Петрика на одержанні 5 тисяч доларів хабаря. За версією обвинувачення, у грудні 2016 року екссуддя Петрик одержав 5000 доларів за ухвалення потрібного рішення у справі колегією, до якої він входив. Ішлося про залишення заходу забезпечення у вигляді призупинення процесу анулювання ліцензії приватного підприємства на утилізацію небезпечних відходів. Гроші обвинувачений нібито ховав під суддівською мантією, у спеціально вшитій для цього внутрішній кишені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: