Апеляція ВАКС зупинила слухати справу екссудді Галічого, його мобілізували

Читать на русском
Апеляційна інстанція ухвалила рішення про призупинення розгляду справи колишнього служителя Феміди, оскільки він перебуває на військовій службі.
Вадим Галічий

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду призупинила розгляд скарги на вирок, яким засудили до 3,5 років позбавлення волі колишнього суддю Жовтневого районного суду міста Дніпра Вадима Галічого. Він мобілізований в лави Збройних сил України.

Таке рішення 22 травня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Судове провадження у справі за апеляційною скаргою захисника обвинуваченого (Вадима Галічого – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 17 березня 2021 року в кримінальному провадженні про обвинувачення (Галічого – ред.) за ч. 2 ст. 369-2 КК України зупинити до звільнення (Галічого – ред.) з військової служби. Зобов'язати уповноважену особу повідомити суд про звільнення (Галічого – ред.) з військової служби», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Галічого визнали винним у зловживанні впливом і призначили йому покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки 6 місяців із позбавленням права займати посади у судах, правоохоронних органах, адвокатурі строком на 3 роки. Водночас Апеляційна палата ВАКС зменшила покарання до 2,5 років позбавлення волі. На ці рішення сторона захисту подала касацію. Верховний суд скасував рішення АП ВАКС і призначив повторний розгляд апеляції.

Нагадаємо, за версією слідства, суддя Галічий вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі 10 тисяч доларів за вплив на службових осіб Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області. Суддя нібито пообіцяв, що допоможе вирішити питання про непритягнення особи до кримінальної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: